Ik heb geluk gehad eind jaren ’90 gevraagd te zijn voor een project van het Scapino Ballet over Nico, de zangeres van de Velvet Underground. John Cale componeerde de muziek voor deze voorstelling en Corrie van Binsbergen was gevraagd om de gitaarsolo’s te spelen.
Corrie speelde fantastisch, raakte geïnspireerd door de strijkersklanken om haar heen en besloot vervolgens het project “Links” op te starten. Daar is mijn samenwerking met de pianist Albert van Veenendaal begonnen. Ik ben naast klassiek werk altijd nieuwsgierig geweest naar vrijheid in de muziek, en na veel spelen en terugluisteren namen we samen met de zeer inspirerende muzikanten Alan Purves (slagwerk) en Hans Hasebos (marimba) de CD MIdday Moon op (2009).

Als je eenmaal de vrijheid hebt geproefd is gelukkig het einde zoek. Op het moment speel ik met Albert en de zangeres Jodi Gilbert in Rara Avis. Ons trio is niet voor niets vernoemd naar een zeldzame vogel. Het mooie van improviseren vind ik het uiterst persoonlijke en unieke karakter van die manier van muziek maken. Geen lessenaars, open verbinding, open geest, heel ruim luisteren.