Eind jaren ’90 werd ik gevraagd voor een project van het Scapino Ballet over Nico, de zangeres van de Velvet Underground. John Cale componeerde de muziek voor deze voorstelling en Corrie van Binsbergen was gevraagd om de gitaarsolo’s te spelen.
Corrie speelde fantastisch, raakte geïnspireerd door de strijkersklanken om haar heen en besloot vervolgens het project “Links” op te starten. Daar is mijn samenwerking met de pianist Albert van Veenendaal begonnen. Na een leerperiode (veel spelen, opnemen, en luisteren) namen we samen met de geweldige muzikanten Alan Purves (slagwerk) en Hans Hasebos (marimba) de cd Midday Moon op (2009).

Als je eenmaal de vrijheid hebt geproefd wil je niet meer terug. Op het moment speel ik met Albert en de zangeres Jodi Gilbert in Rara Avis. Ons trio is niet voor niets vernoemd naar een zeldzame vogel; de combinatie van onze stijlen levert een zeer bijzondere klankwereld op. Het mooie van improviseren vind ik het uiterst persoonlijke en unieke karakter van die manier van muziek maken. Geen lessenaars, open verbinding, open geest, heel ruim luisteren. We laten ons direct inspireren door teksten, variërend van een rozencatalogus en krantenkoppen tot aan de gedichten van Hafez (14de eeuw) en Yosa Buson (1716-1784). Onderstaande recensie is van een concert dat we samen met Alan Purves gaven in Hothouse Leiden op 10/11/2018.