Lesgeven geeft veel voldoening, het is een prachtig soort puzzelwerk om een andere violist fluitend de deur uit te laten lopen met oplossingen op zak en zin om te spelen. Mijn leraren wil ik graag omschrijven omdat zij een rol spelen in mijn muzikale bagage. Heb jarenlang les gehad van István Párkányi (toendestijds primarius van het Orlando Kwartet) die me enorm veel heeft bijgebracht over frasering, toonkleur, fijnzinnigheid, kamermuziek en de diepere lagen in de muzikale beleving. Zijn liefde voor Schubert en Bartók heb ik zeker overgenomen en ben ook een enthousiaste strijkkwartetspeler op viool en altviool. István komt zelf voort uit de tradities van Max Rostal en Sándor Végh

Ik heb masterclasses gevolgd in Lenk (Zwitserland) bij Adelina Oprean en bij Daniel Philips in Prussia Cove (Cornwall), waar Sándor Végh de hoofddocent was. Verder heb ik losse vioollessen gevolgd bij Simon Fischer en heb tijdens mijn studie verschillende kamermuziek cursussen gedaan, waarbij we als kwartet les kregen van leden van Alban Berg Kwartet in Hitzacker (Duitsland) en Aldeburgh (UK).

Inzicht in de klassieke techniek en een vrij gevoel in het muziek maken staan bij mij voorop, net zoals samenspel en het gebruik van ons mooie klankpalet.

Daarnaast ben ik al geruime tijd in contact met de saxofonist Onno van Swigchem, heb ooit een workshop “improviseren bij animatiefilms” bij hem gevolgd. Hij is een enorm goede leraar en wegenwijzer, en heeft een prachtig boek geschreven: “Speel jezelf”.
We zijn van plan samen improvisatie workshops te geven.

Lees verder op: https://speeljezelf.nu/